Våren har kommit till Skåne

april 4, 2017 familjefokus.nu No comments exist
Familjefokus

Äntligen är våren här! Vilken skillnad ljuset gör för humöret och lusten att finnas! Det mesta blir vackrare och dofterna godare. Eller kanske inte alla dofter, har åkt förbi några (läs många) åkrar där bönder sprider något brunt som luktar fy och igår när vi rullade in i Trelleborg var det inte den salta doften av hav som mötte oss utan snarare den fisiga doften av tång. Men det gör inget för det hör till, det är våriga dofter och det är ljusa kvällar. Den ljusa tångdoftande måndagskvällen tillbringade vi i Parken i Trelleborg. En fin lokal med en scen! Vi fick veta att bl.a Povel Ramel stått på samma scen och att Pia Sundhage kommer imorgon. För dem är scener och rampljus vardagsmat men för oss var det nytt och lite ovant att stå sådär lite upphöjt men det gick bra. Ingen av oss ramlade ner och publiken, som bestod av pedagoger och skolsköterskor, bjöd på intressanta diskussioner och tankar kring barn och föräldrar och hur de på bästa sätt kan hjälpa dem när det är svårt.

Varje vecka möter vi pedagoger som gör ett fantastiskt jobb ute på förskolor och skolor. De berättar om sin vardag som består av hårt arbete med både glädje och svårigheter tillsammans med barnen. Som socialarbetare med familjefokus känns det tryggt att veta att vi är många i samhället som kan hjälpas åt när det krisar kring en familj. 
Ikväll åker en del av Familjefokus tillbaka till Viken och pratar om det svåra samtalet och om oro med pedagogerna där. Imorgon träffar vi föräldrar i Eslöv. Har vi sagt att vi älskar detta? Alla dessa möten, fantastiskt roligt!

Ha en fin vårdag, på återseende!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *