Vill du gå fort, gå ensam. Vill du gå långt, gå tillsammans

Vår verksamhet är byggd på goda relationer

Välkommen att kontakta våra goda samarbetsvänner

Familjefokus styrka ligger, enligt oss, i att vi är en liten organisation som snabbt kan fatta beslut och ställa om, tänka nytt och ta emot nya uppdrag, par och familjer med kort varsel. Men utan våra samarbetsvänner hade vi inte haft den möjligheten. Tillsammans med dem kan vi erbjuda er så mycket mer! Läs mer om dem och tveka inte att kontakta dem, vi lovar att ni kommer att få ett gott mottagande.

Cj Consulting, effektivt, personligt ledarskap.

Under de senaste drygt trettio åren har Carina Jönsson haft ledande befattningar inom näringslivet både i Sverige, Norden och globalt. Carinas erfarenheter av ledarskap för chefer (mellanchefer) är inom alla områden.

Läs mer

Ska du sälja eller köpa en bostad kan vi varmt rekommendera dig att kontakta
by Mogensen Fastighetsbyrå.

Anledningen till varför du vill sälja kan vara många, men oavsett, tar
by Mogensen hand om dig hela vägen. De tar även hand om din bostad, dina intressenter och ditt hems nya ägare...

Läs mer

justitia-g92e176b44_1920

Advokatern A & Partners lotsar dig genom förhandlingar, domstolsprocesser och familjerättsliga dokument. Det underlättar och är tryggt att ha en väl etablerad kontakt med en advokat att rådgöra med när situationen kräver det.

Läs mer

Privatliv och arbetsliv

När livet bjuder på motstånd kan det vara svårt att hantera både familjeliv och arbetsliv. Det är inte ovanligt att det ena stör det andra och både familj och kollegor börjar märker att du är ur balans.

Tillsammans med Trygga företagshälsovård erbjuder Familjefokus dig tid för samtal där du själv väljer om du vill komma ensam eller tillsammans med din partner / familj för att prata om det som är svårt.

Kontakta din arbetsgivare för att boka samtal hos oss via Trygga företagshälsovård.

Familjeomsorg tillsammans med Hemrex

Sedan 2011 har Hemrex underlättat vardagen för privatpersoner, företag, föreningar och offentliga verksamheter.

De erbjuder tjänster inom städning, fönsterputs, trädgårdsskötsel, hantverksservice, flytthjälp, flyttstädning, vardagsomsorg och mer.

Från och med 2022 kommer vi på Familjefokus vara en del av Hemrex familjeomsorg där vi erbjuder rådgivande samtal för familjer och par.

Läs mer

Stina och Thomas

Familjeträdet

Stina&Thomas är paret som sedan tio år tillbaka framgångsrikt driver Familjeträdet tillsammans. Stina&Thomas besitter en unik kompetens av bonusfamiljer och utbildar andra som vill öka sin kunskap och förståelse hur man kan vara ett stöd för ombildade familjer.

De har även en podcast tillsammans där de pratar om livet i bonusfamiljen. En podcast för dig som lever i eller som är på väg in i en ombildad familj. Men även för dig som är intresserad av relationer och föräldraskap.

Lyssna på Familjeträdspodden här

Goda grannar på Öved

Övedskloster

Övedsklost

Familjefokus hyr sina lokaler uppe vid kyrkan vid Övedskloster. Övedskloster räknas till en av Sveriges förnämsta rokoko-anläggningar. Under medeltiden fanns det ett kloster här men det upphörde vid reformationen och hamnade så småningom i privat ägo.

Idag är Övedskloster vår arbetsplats, ett privat boende, ett vackert besöksmål, ett fantastisk naturområde och en plats med fina möjligheter till en mängd evenemang. Läs mer om Övedskloster här

Nixis textilverkstad

nixi
Hos Nixi’s textilverkstad får du en personlig service. Nixi Orvoën är designer, problemlösare, sömmerska och kursledare.
Nixis textilverkstad syr, ändrar och lagar med fokus på problemlösning och personlig prägel.
Du hittar Nixi i Kyrkohuset bredvid kyrkan. Läs mer här

Slottsmagnolian

slottsmagnolian

Slottsmagnolian är en handelsträdgård som finns alldeles intill slottet. Hos Slottsamgnolian hittar du de vackraste växter att njuta av både inne och ute. Slottsmagnolian har det mesta du villhöver för att skapa dig en alldeles egen vacker plats i ditt hem eller trädgård. Framåt advent hjälper de även till så du kan binda en fin julkrans. Läs mer om Slottsmagnolian här

Våra nätverk

What is the pattern that connects the crab to the lobster and the primrose to the orchid, and all of them to me, and me to you? (Gregory Bateson)

Svenska föreningen för familjeterapi

Svenska föreningen för familjeterapi, förkortat sfft, är en ideell förening vars syfte är att representera familjeterapins utveckling i Sverige genom:

  • att främja och bidra till teori- och metodutveckling samt forskning inom familjeterapin och  dess gränsområden,
  • att representera familjeterapins intressen i offentliga sammanhang och aktivt driva frågar som rör familjeterapin,
  • att verka för spridning av information om familjeterapi som behandlingsmetod,
  • att främja kontakterna mellan familjeterapeutiskt verksamma inom och utom Sverige,
  • att verka för att Svenska och Nordiska kongresser kommer till stånd,
  • att stödja lokala familjeterapiföreningar
  • att verka för att lokala familjeterapiföreningar bildas i områden där sådana saknas.

Läs mer om Sfft

BNI

Genom BNI Syd Ystad har vi fått mång nya kontakter som ger fin gemenskap och möjligheter som vi inte kunnat tänka ut på egen hand. Är du nyfiken på BNI och vad det kan ge din verksamhet är du välkommen att gästa oss!

Läs mer om BNI

KvinNet

”Vår vision är att skapa kontakt, uppmuntra och stärka företagsamma kvinnor i Sjöbo kommun med omnejd. Detta gör vi genom aktiviteter, arrangemang och träffar där vi utvecklas, delar med oss av vår kompetens och därmed stödjer varandra i vår företagarvardag.”

Läs mer om KvinNet

Platsorganisation Åhus

I Platsorganisation Åhus jobbas det aktivt med att skapa bra förutsättningar för de verksamma i Åhusområdet.  Organisationen satsar mycket på gemensamma aktiviteter eftersom det ger större effekt att delta i ett större sammanhang och bidrar till att bygga långsiktiga och hållbara samarbeten.

Platsorganisation Åhus är aktiva i det trygghetsskapande arbetet för unga genom sitt engagemang tex i Nattvandrarna.

Läs mer om Platsorganisation Åhus här

Familjefokus kan inte rädda världen

När vi började vårt arbetsliv som nya socionomer och socialarbetare ville vi rädda världen. Efter ett tag insåg vi att det var ett omöjligt uppdrag.

Nu arbetar vi istället hårt för att rädda värden. Tillsammans med dig och din familj jobbar vi för att ta hand om de värden ni värnar om.