Mil efter mil

mars 26, 2017 familjefokus.nu No comments exist
Familjefokus besöker Tävelsås

Ännu en vecka har gått och vi fortsätter vår resa ute på vägarna, tillsammans som kollegor och nya företagare. I veckan som gick fick för första gången besöka Tävelsås några mil utanför Växjö och åter igen fick vi samla upp hakan från marken när vi steg ur bilen och såg den vackra skolan och miljön den ligger i. Kan ni förstå att skolgården också är en liten badplats vid en insjö? Kan ni samtidigt förstå att det inte hänt att några ungar ploppat i vattnet utan att det varit enligt läroplanen? Vi hade lite svårt att tro det men det är sant. Vi träffade personal från både skolan och förskolan under eftermiddagen och pratade om och övade på att hålla i det svåra men viktiga samtalet när man är orolig för ett barn. Efter en god och skön paus fylldes samma matsal av engagerade föräldrar och under hela dagen hade vi utsikt över sjön. Det var en fin dag, vi kommer gärna tillbaka till Tävelsås! 
Vi fick uppleva fler premiärer än det vackra Tävelsås då vi inledde veckan som brukligt med en måndagskväll tillsammans med pedagoger för samtal om att ta upp oro. I måndags var vi i Åstorp, i deras fina hembygdsgård vid väderkvarnen. På temat ”detta har vi lärt oss” antecknar vi att läsa hyreskontraktet. Noga. Om man gör det så vet man om det ingår toalettpapper, tvål och handdukar på toaletten eller inte. I Åstorp gjorde det inte det. Gissa om vi blev nervösa när besökarna började resa sig för att lätta på trycket, det fanns ca fyra rutor papper kvar! Tack vare en trevlig vaktmästare som råkade ha guidad visning av lokalen samtidigt som vi var där (ja det är sant, skriver om det en annan gång) löste sig toalettbekymret och vi kunde fortsätta med det vi hade tänkt från början. Åstorpspedagogerna var många så vi provade att låta dem diskutera i ”bikupor” som vi fått tips om på någon utvärdering tidigare i vår. Det föll väl ut och diskussionerna blev många och intressanta. I Åstorp fick vi till och med applåder när vi avslutade. Vi tolkar det till vår fördel och inte som ett tecken på lycka över att få gå hem och hålla kväll!

Resan fortsätter imorgon med en tur till södra Småland på förmiddagen och avslutas imorgon kväll i Sövestads församlingshem. Hej så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *