Våra tjänster

För företag

Familjefokus arbetar med relationer på arbetsplatsen och i privatlivet för att förebygga negativ stress och dåligt mående.

För PRIVATPERSONER

Att det uppstår bekymmer och svårigheter i en familj är normalt, men ibland är svårigheterna så stora att man kan behöva ta hjälp utifrån

För skola

Till dig som arbetar på förskola eller skola erbjuder vi föräldramöten, föreläsningar och handledning till personal samt stödsamtal till föräldrar.

För SOCIALTJÄNST

Använd oss som ett komplement till er öppenvård. Vi har inga långa väntetider och tar emot alla typer av familjer. Omfattning och utformning av insats varierar beroende på familjens behov.

Vi är ganska lika du och jag

Vi är ganska lika du och jag

Kan NATO, hårdare straff och restriktioner öka vår trygghet? Till viss del antagligen, men jag är övertygad om att alla vi som tillsammans bildar samhället, kan göra mycket för att öka känslan av trygghet. Jag tänker att om vi känner oss trygga i det lilla sammanhanget i hemmet, kommer det att spilla över och påverka hur känslan av trygghet och samhörighet blir i det större perspektivet. Jag vet att det kan låta naivt i tider som dessa men ha tålamod och låt mig förklara så kanske du håller med mig. 

Jag vill börja med att vi tittar på det lilla barnet som kommer till världen naken och hjälplös. Det lilla barnet skriker och den vuxne kommer för att lindra obehaget genom att trösta, mata eller byta blöja. Barn som har fått lära sig att deras nära vuxna är stora, starka, kloka och snälla kommer att få en känsla av trygghet som de bär med sig genom livet. Denna trygghet kommer att göra det lättare för dem att lita på andra människor, de kommer kunna engagera sig i relationer av olika slag med trygg förvissning om att de flesta människor vill dem väl, och när de möter motsatsen, är de rustade för att klara av det.

BIld av Ben Kerckx från Pixabay

Precis som för det lilla barnet som behöver tröst och närhet så har även du och jag det behovet, men vi visar inte det lika tydligt. Men om vi tänker oss att en ilsken person egentligen är jätterädd för att förlora någon eller något, eller är ledsen för att han känner sig utanför, då kanske vi möter den personen på ett annorlunda sätt än om vi bara skulle möta ilskan? Och om vi tänker oss att partnerns spydiga kommentar kanske maskerar en mängd sårade känslor, då kanske det är lättare att förstå och kunna vara den som är stor, stark och snäll och som kan trösta?

Det är egentligen inte så svårt att förstå vad andra vill och behöver. De vill detsamma som du vill och behöver, är du osäker så fråga! Enligt mig så hänger det ena ihop med det andra, det lilla i det stora, och jag är övertygad om att vi kan hjälpa varandra till ett tryggare samhälle där vi bor. Håller du med mig?