Våra tjänster

För företag

Familjefokus arbetar med relationer på arbetsplatsen och i privatlivet för att förebygga negativ stress och dåligt mående.

För PRIVATPERSONER

Att det uppstår bekymmer och svårigheter i en familj är normalt, men ibland är svårigheterna så stora att man kan behöva ta hjälp utifrån

För skola

Till dig som arbetar på förskola eller skola erbjuder vi föräldramöten, föreläsningar och handledning till personal samt stödsamtal till föräldrar.

För SOCIALTJÄNST

Använd oss som ett komplement till er öppenvård. Vi har inga långa väntetider och tar emot alla typer av familjer. Omfattning och utformning av insats varierar beroende på familjens behov.

Alla hjärtans dag i all ära men resten av året då?

Alla hjärtans dag i all ära men resten av året då?

Den 14 februari är dagen då vi uppmärksammar kärleken lite extra. Det är fint att vi har en sådan dag, men vad gör vi alla de andra 364 dagarna? Du som lever i en relation sedan några eller många år tillbaka har säkert märkt att känslorna till din partner förändrats med tiden. Hur härligt det än må vara att vara kär är det naturligt och väldigt bra att förälskelsen avtar efter en tid, kroppen behöver komma igång att äta, sova och tänka egna tankar igen efter trippen uppe bland de rosa molnen.

Om vi fortsätter att vara tillsammans när de rosa dimmorna skingrats och vi står stadigt i vardagen, är det inte ovanligt att vi efter några år tillsammans med barn, husdjur, lån och svärföräldrar, tittar på varandra och undrar vad som hände. Vem är den där personen i andra soffhörnet egentligen och vart tog lusten vägen? Förr pratade vi om allt möjligt, var nyfikna på varandra, gjorde roliga saker ihop. Nu pratar vi logistik, elpriser, räntor och veckohandlar på Willys ihop.

BIld av StockSnap från Pixabay

Det är vanligt att det blir så efter ett tag, man tar varandra för givet och slutar vara nyfiken på vad den där personen i andra soffhörnet egentligen tycker om senaste avsnittet av “På spåret” eller vad hon har för drömmar om livet efter pensioneringen.

Och så var det det här med lust. Lust att vara tillsammans och lust att vara nära, ligga med varandra. När förälskelsen var ny behövdes det kanske inte mer än blotta tanken av varandra för att väcka lusten. Efter ett antal år tillsammans är det annorlunda. Många beskriver att det börjar i huvudet, att de behöver känna närhet till sin partner via samtal, och att bli förstådd och lyssnad på. Först då kan de komma nära och bli intima med varandra igen. Så hur börjar man prata med varandra igen om man inte ska fastna i hämta-lämna-handla pratet? Går det att öva upp sin nyfikenhet på sin partner?

Ja jag tror att det är möjligt om ni vill. Kanske är det inte något som kommer av sig själv längre så boka in “par-tid” med varandra. Kanske är tio minuter några gånger i veckan en god ide för er? Vad skulle ni fylla dessa tio minuter med? Jag träffade ett par som började spela Yatzy och dricka te, ett annat satte på musik på hög volym och dansade tillsammans utan att säga ett ord. Alla bekymmer och svårigheter försvann naturligtvis inte men de började se varandra igen, en liten gnutta nyfikenhet föddes som det går att utveckla vidare.

Oavsett vad ni bestämmer er för att göra så kom ihåg att det alltid finns något nytt att prata om och det viktigaste är egentligen inte vad ni pratar om eller gör, det viktiga är att ni faktiskt har tid och utrymme att tillsammans ta reda på vad ni vill och behöver.


  • Hur var din dag?
  • Vad kan jag göra för dig när du är trött?
  • Hur vill du fira vår årsdag?
  • Vad tycker du är roligt i vardagen?
  • Vad behöver du när du är stressad?