Våra tjänster

För företag

Familjefokus arbetar med relationer på arbetsplatsen och i privatlivet för att förebygga negativ stress och dåligt mående.

För PRIVATPERSONER

Att det uppstår bekymmer och svårigheter i en familj är normalt, men ibland är svårigheterna så stora att man kan behöva ta hjälp utifrån

För skola

Till dig som arbetar på förskola eller skola erbjuder vi föräldramöten, föreläsningar och handledning till personal samt stödsamtal till föräldrar.

För SOCIALTJÄNST

Använd oss som ett komplement till er öppenvård. Vi har inga långa väntetider och tar emot alla typer av familjer. Omfattning och utformning av insats varierar beroende på familjens behov.

Att möta viktiga vuxna runt ett barn

Att möta viktiga vuxna runt ett barn

Lagom till vårens ankomst bjuder vi in dig som arbetar med barn och möter deras vårdnadshavare, till en förmiddag om kommunikation. Du kommer att få lyssna till Familjeträdet och oss på Familjefokus och ta del av vår samlade erfarenhet av att möta familjer som är i behov av stöd.

BIld av Albrecht Fietz från Pixabay

Vi kommer att prata om svårigheter att kommunicera och möta vårdnadshavare men även andra viktiga vuxna runt ett barn. Hur gör man för att nå fram? Det talas ibland om att generation x, y och z är olika. Om det är så, vad behöver man då tänka på för att hamna rätt i sin kommunikation? Hur är det att vara bonusfamilj? Behöver vi som arbetar med barn och unga förhålla oss till bonusfamiljer på något speciellt sätt? Familjeträdet kommer att dela med sig av sin unika kunskap om bonusfamiljer och berätta vad som är unikt när man möter dem.

När? 26 april
Tid? 8.30 – 12.00
Var? Ludvigsdal
Öja Byväg 167 Ystad
Fika? Ja såklart blir det förmiddagsfika!
Kostnad? 995:- (ex moms)

Anmäl dig via e-post senast den 1:e april

Vi tror att denna förmiddag kommer att vara givande för dig som möter vårdnadshavare i din profession och vi ser fram emot att dela våra kunskaper och erfarenheter med dig för att bidra till fler inkluderande och stödjande samtal. Varmt välkommen!