Våra tjänster

För företag

Familjefokus arbetar med relationer på arbetsplatsen och i privatlivet för att förebygga negativ stress och dåligt mående.

För PRIVATPERSONER

Att det uppstår bekymmer och svårigheter i en familj är normalt, men ibland är svårigheterna så stora att man kan behöva ta hjälp utifrån

För skola

Till dig som arbetar på förskola eller skola erbjuder vi föräldramöten, föreläsningar och handledning till personal samt stödsamtal till föräldrar.

För SOCIALTJÄNST

Använd oss som ett komplement till er öppenvård. Vi har inga långa väntetider och tar emot alla typer av familjer. Omfattning och utformning av insats varierar beroende på familjens behov.

En liten stund tillsammans mitt i vardagen

En liten stund tillsammans mitt i vardagen

Att hitta stunder i vardagen att vara tillsammans är svårt. Är barnen i olika åldrar behöver de olika sorters uppmärksamhet och tid tillsammans med dig. Det kan vara lite klurigt ibland men ge inte upp, det går att få till! En kort stund med fullt fokus är bättre än ingen stund.

Många föräldrar upplever att de spenderar massor av tid med sina barn och det stämmer antagligen. De föräldrar som bor tillsammans med sina barn är ofta på samma plats som sina barn. De finns tillsammans i samma utrymmen. Men att vara på samma plats samtidigt betyder inte per automatik att man delar en positiv stund tillsammans. Antagligen är vardagen varvad med tjafs och dålig stämning med tankar på jobb, skola och delad uppmärksamhet på Tick-Tock, Youtube och Instagram. Det är vi tjafsar och ja vi håller på med olika saker. Det är helt normalt och ok så länge den andra typen av tid tillsammans också finns.

Att spendera tid tillsammans där fokus och uppmärksamhet är riktat åt samma håll lägger grunden för en god relation mellan barn och förälder. Forskning har visat att det inte behöver ta enorma mängder av tid i anspråk, det räcker med ca 15 minuter per dag, där förälder och barn har en trivsam stund tillsammans. Förutom att relationen stärks minskar också risken för att tjafs och konflikter växer och går överstyr.

Så hur kan man göra när man har barn i olika åldrar, med lika behov av uppmärksamhet? I filmen ser du en mamma som balanserar sitt lilla barns behov av att få mat och kontakt samtidigt som hennes äldre flicka får kontakt och positiv uppmärksamhet genom samtal om dagen. Mamman delar uppmärksamheten mellan dem och ger lite till båda. De har lagt undan sina skärmar och har fokus på det som händer i stunden.